Skip links

EUROSCOLA 2018

CONCURSUL NAŢIONAL “EUROSCOLA” 2018

 

Anul 2018 a fost declarat drept  „Anul european al patrimoniului cultural”. O echipă formată din 16 elevi și 2 profesori coordonatori ai liceului nostru participă la Concursul național EUROSCOLA, ediția a X-a (2017-2018), proiect care își propune promovarea valorilor pe care se întemeiază Uniunea Europeană.

Activitatea  presupune conștientizarea și responsabilizarea elevilor cu privire la patrimoniul local/regional/național, la rolul acestuia în promovarea diversității culturale la nivel european, la conservarea lui pentru generațiile următoare și informarea publicului cu privire la importanța respectării patrimoniului național și a locului lui în patrimoniul cultural european.

De asemenea, se va apela la creativitatea și implicarea elevilor într-un proiect vast.

Va avea loc o campanie de informare și conștientizare, desfășurată în localitatea de reședință, despre obiectul de patrimoniu ales.

Stadiile proiectului presupun selectarea unei echipe potrivite pentru acest proiect, apoi alegerea unui obiectiv de patrimoniu (OP). Elevii își vor distribui sarcinile între ei și vor începe munca. Se va face o prezentare a OP în format WORD, se vor desfășura campanii de promovare și vor fi adunate toate materialele necesare promovării. După ce proiectul va fi implementat, se va măsura impactul pe care toată această campanie îl va avea.

Obiectul de patrimoniu ales este Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Elevi participanți:
XI C: Daniela Boca, Ioana Cîrdan, Ioana Cîmpean, Laura Suciu, Adriana Boanca, Naomi Iepure, Elena Marcu
XI B: Denisa Suciu, Daria Orlea, Dara David, Roxana Roman, Mara Damian, Corina Mureșan, Alina Fărcaș
XI A: Alexandru Gârleanu, David Burcă
X B: Tudor Ardelean

Profesori coordonatori: Alexandru Covaci și Laura Feneșan