Skip links

Crăciunul Multicultural: „brand de Blaga”

  • Crăciunul Multicultural – Ediția 2022

„Crăciunul Multicultural” este un eveniment cu tradiție în liceul nostru, având loc pentru prima dată acum 20 ani. Organizat de Consiliul Școlar al Elevilor, este o activitate „brand de Blaga” în care elevii se implică cu dedicare.

Evenimentul constă în alegerea de către un reprezentant al fiecărei clase, prin tragerea la sorți, a unei țări sau culturi, majoritatea fiind cuprinse între granițele Uniunii Europene, pe care clasa respectivă va trebui să o reprezinte. Elevii sunt încurajați să lucreze în echipă pentru a se organiza, a-și decora sala de clasă în mod specific țării respective și de a pune în scenă un mic spectacol, un moment prin care să prezinte tradițiile de Crăciun din cultura pe care o reprezintă, în fața unui juriu compus din profesori și reprezentanți ai Consiliului Elevilor. Întregul eveniment are forma unei competiții, menite să îi motiveze astfel pe elevi.

Anul acesta au fost reprezentate 12 culturi diferite: Austria, Ungaria, Franța, Belgia, Irlanda, Polonia, Finlanda, Grecia, Italia, Portugalia, etnia rromă, România, SUA și Spania. Într-un mod competitiv, mai distractiv decât metodele clasice, elevii au învățat câte ceva din cultura pe care trebuiau să o reprezinte. Dansul, muzica, scenetele, mâncarea și voia bună nu au lipsit, transformând una dintre ultimele zile de dinaintea vacanței de Crăciun într-un eveniment memorabil pentru elevii noștri !